Logo of Club Aurora
Екипът на НАСА : „Тези данни ще бъдат за учебниците по история“
Mарсоходът  Curiosity  очевидно е направил откритие “за учебниците по история”, но ние ще трябва да изчакаме няколко седмици, за да научите какво е “потресаващото”... Екипът на НАСА : „Тези данни ще бъдат за учебниците по история“

Mарсоходът  Curiosity  очевидно е направил откритие “за учебниците по история”, но ние ще трябва да изчакаме няколко седмици, за да научите какво е “потресаващото” около червената планета .
Curiosity-ready-to-roll Екипът на НАСА : „Тези данни ще бъдат за учебниците по история“
Откритието е направено от  анализатора  на пробите в инструмента Марсхода. SAM (Sample Analysis at Mars )  е на борда  на Rover-а , химична лаборатория , и тя е в състояние да идентифицира органични съединения, съдържащи въглерод, градивните елементи на живота, какъвто го познаваме. Екипът иска да направи двойна проверка на резултатите , която ще продължи няколко седмици , за да се изключат грешки .

Миналата седмица Curiosity отново тръгна по червената планета , за да търси подходящ материал за изследване .

0 0 votes
Article Rating

Spece

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
11 years ago

В началото на декември се очаква да има пресконференция, на която ще се дадат повече детаили какво е това откритие. Дали пък не откриха зелените човечета 🙂 E, или поне някакви органични вещества..

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
en_USEnglish