Начало!

0
16

Екипът ни, стоящ зад работата по този сайт, се формира през 2012 г. благодарение на образователната инициатива „Космически предизвикателства“.

Основната ни задача към тази програма беше с помощта на метеорологичен балон да изпратим на 30 км над земната повърхност легонавт (човече от лего) заедно с устройства по наш избор и да осигурим безопасното им завръщане на земята. Докато нашата малка изследователска станция щеше да е на ръба на Космоса, ние трябваше да направим снимка на Балканския полуостров и да проведем научни експерименти.

Решихме да кръстим нашия проект “Магнито”, тъй като искаме да изследваме изменението на магнитуда на земното магнитно поле спрямо височината над земната повърхност. За това измерване избрахме да използваме смартфон с операционна система Android и нужните сензори, данни от които щяха бъдат записвани в реално време.

Експериментът беше успешен и вие можете да научите какво постигнахме тук.

След края на програмата решихме да продължим работата си и така бе създаден Клуб Аврора, чиято основна цел е да популяризира науката и новите технологии. В сайта ни ще разберете какво ни вълнува и какво правим сега.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments